Robert Johansson och Åsa Boman buggar. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Danserna fortsätter i Moliden

Stig Lindblad, ordförande: Jag ser inget problem.
2:36 min

Tidigare i höst beslutade Molidens IK att lägga ner dansverksamheten men nu ändrar man sig. Medlemmarna tycker att dansen är för viktig.

Det var styrelsen som fattade beslutet att lägga ner dansverksamheten tidigare i höst. Styrelsen var inte helt enig, ordföranden Stig Lindblad var den enda som då ville att dansen även i fortsättningen skulle vara en del av verksamheten.

Reaktionerna från föreningens medlemmar har varit många och nu ändrar alltså styrelsen sitt beslut.

– Det är ju inte lyckligt att det blir sådana här motsättningar mellan två parter men jag tror att de som var nejsägare i styrelsen fick sig en eftertanke nu då det var medlemsmöte. 

Flera av de styrelsemedlemmar som P4 Västernorrland har talat med idag är mycket upprörda och förstår inte hur det ska gå till att fortsätta arrangera danserna. Engagemanget för att faktiskt jobba under danserna tryter och det var anledningen till styrelsens tidigare beslut.

– Det verkar vara en viss generation som icke är riktigt modlidenbo som har den här uppfattningen, säger ordförande Stig Lindblad som var inte var enig med styrelsen i det tidigare beslutet att lägga ner danserna.

Att det varit problem att få folk att arbeta under danserna håller han inte med om och han säger att sommarens danser gick bra, både arrangörsmässigt och ekonomiskt.

Dansen och bingon har gett över 250 00 kronor i vinst. Vill man sälja dasspapper och plastpåsar för att få in den summan, då får man lägga ner mycket jobb!

Så du ser inget problem att få medlemmar att ställa upp och jobba i sommar?

– Jag ser inte det problemet. Jag ska fixa det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".