Modo förlorade trots Welchs uppvisning

3:01 min

Trots att backstjärnan Noah Welch stod för två mål och en assist för Modo så räckte det inte till tre poäng. Linköping vann i sudden inför endast 3 763 åskådare i Örnsköldsvik.

Radiosportens Christer Jonasson valde lagens lirare:
Modo: Noah Welch
Linköping: Anton Karlsson

Noah Welch gjorde sina två första mål för Modo. Det räckte inte.

Linköping studsade tillbaka efter två förluster mot Växjö, och vann med 4-3 efter förlängning.

– Linköping vinner rättvist sett till spelet. Men med det sagt så hade vi kunnat döda matchen när vi har 2-1. Men vi slarvade och tappade de goda vanorna vi har jobbat med. Men jag tror att det är en del i processen. Jag förväntar mig inte att allt ska vara perfekt. Noah Welch är otroligt duktig men att han skulle vara så här bra förvånar mig, säger Modos tränare Andreas Johansson.

– Matchen hade olika ansikten och jag kände inte att vi skulle hitta energin i första perioden. Men jag är glad över att vi klarade av att börja gasa. Såklart hade vi gärna haft tre poäng men vi får vara nöjda med två, säger LHC:s assisterande tränare Klas Östman.

Det är inte bara huvudtränaren Andreas Johansson (och assisterande tränaren Fredrik Olausson) som står för det nya i Modo.

Även amerikanske backen Noah Welch, i Växjö 2012-2015 och med 75 NHL-matcher på meritlistan, anslöt under landslagsuppehållet.

Mot Linköping kom första målet i Modo-tröjan (1-1) – och det andra (2-1). Dessutom en assist.

Nu räckte Welchs insats "bara" till en poäng mot Linköping i Örnsköldsvik.

Efter två uddamålsförluster mot Växjö efter uppehållet blev det seger i förlängning för LHC. Dansken Nichlas Hardt avgjorde i tre mot tre-spelet, sedan han och Garrett Roe hamnat två mot noll med Modo-målvakten Adam Reideborn.

Blott 3 763 åskådare fanns på plats för att se dagens match. Den sämsta publiksiffran som Modo haft i SHL sedan den nya arenan invigdes 2006.


MATCHFAKTA

Modo-Linköping 3-4 e förl (1-1, 1-1, 1-1, 0-1) 

Första perioden: 0-1 (1.23) Anton Karlsson (Broc Little), 1-1 (6.41) Noah Welch (Gustav Possler, Victor Olofsson).

Andra perioden: 2-1 (16.19) Noah Welch (Maxim Lapierre, Patrick Dwyer) spel fem mot fyra, 2-2 (19.02) Henrik Törnqvist (Anton Karlsson).

Tredje perioden: 2-3 (2.58) Gustav Forsling, 3-3 (16.48) William Thomas (Robert Butler, Noah Welch).

Fjärde perioden: 3-4 (3.22) Nichlas Hardt (Garrett Roe).

Skott: 24-32 (7-7, 9-15, 7-9, 1-1).

Utv, Modo: 2x2. Linköping: 4x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn och Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 3 763.