Kidnappare ristade in bokstäver på offer

Nu åtalas fem Sundsvallsbor mellan 20 och 24 år gamla för två fall av människorov, hot och misshandel.

Enligt åtalet har de fem männen visat stor hänsynslöshet mot två andra män som var för sig kidnappades från en lägenhet i Skönsberg under natten mot den 2 september i år.

De utsatta männen har båda hotats med pistol, blivit slagna med baksidan av en machete och knogjärn, och fraktats i bakluckan på en bil till ett skogs- och strandområde i Petersvik.

Båda offren har utsatts för våld och hot, den ena fick ställas inför valet att bli av med en tumme eller en tå som straff, men fördes sedan därifrån igen.

Den andra fick bokstäver inristade på kroppen när han tagits till stranden. En av förövarna ska också ha avlossat tre skott som en annan filmat och som åklagaren nu använder som bevisning.

Den ena av de kidnappade hade också blivit omringad och nertvingad på knä med händerna knäppta bakom huvudet och blivit krävd på att betala 25 000 kronor.

En av de åtalade männen är även misstänkt för övergrepp i rättsak och försök till grov misshandel när han huggit efter ett av offren med machete.

Fyra av de åtalade har förnekat brott i förhören, en har erkänt vissa omständigheter, enligt åtalet.

Männen greps och häktades vid olika tillfällen i mitten av september och har suttit frihetsberövade sedan dess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".