Josef Wiklund
Josef Wiklund, chef för polisen i Medelpad. Foto: Billy Abraha/SR

Polisen i Västernorrland förändrar inte arbetet efter gripandet i Boliden

Josef Wiklund: Polisen ska fortsätta vara synliga
3:11 min

Igår greps den misstänkte terroristen i Boliden, i vårt grannlän Västerbotten. Detta förändrar inte polisens arbete i Västernorrland på något sätt.  

I onsdags höjde Sverige hotnivån för terrorbrott. I Västernorrland har det märkts genom fler synliga poliser och det kommer att fortsätta.

– Polisen ska fortsätta den särskilda inriktningen att vara synliga under publika evenemang. Det kommer att vara fler poliser ute på lyslördag, ishockey och andra evenemang, säger Josef Wiklund.

Igår sa polisen att det inte finns någon konkret hotbild mot Västernorrland. Att den misstänkte terroristen greps i grannlänet Västerbotten har inte ändrats polisens arbete eller synen av hotbilden mot Västernorrland.

– Vi har inte fått något presenterat för oss om någon förhöjd hotbild mot Västernorrland, säger Josef Wiklund.

SÄPO vill få in tips från personer som kan veta vad den här mannen gjort innan han nu greps. Eftersom han greps i Boliden är det möjligt att han passerat Västernorrland.

– Vi söker all information, men de eventuella tipsen kommer mest troligt in via den nationella operativa avdelningen. Vi har inte fått kännedom om några tips i nuläget, säger Josef Wiklund.

Att mannen greps på ett asylboende förändrar inte polisens arbete kring den typen av anläggningar. Sedan ett par veckor tillbaka har polisen haft ett uppdrag att vara synliga runt asylboenden.

– Vi ska ha koll på de olika asylboendena där det bor många människor för att se vad som händer och om det är någon typ av oro på boendena, säger Josef Wiklund.
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".