NORRKÖPING 2015-03-25 Modo:s Peter Öberg har satt 1-4 och tränaren Per-Erik Jonsson kostar på sig ett leende under onsdagens direktkval till SHL, match 4 i bäst av 7, mellan HC Vita Hästen och MODO Hockey i Himmelstalundshallen i Norrköping. Foto: Stefan Jerrevång / TT
Per-Erik Johnsson, tidigare i Modo, tar över som tränare för Leksand. Foto: TT

Modos tidigare tränare ”Perra” Johnsson tar över Leksand

Leksand sparkar tränarna Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén, meddelar klubben i ett pressmeddelande. Istället tar "Perra" Johnsson över som tidigare tränat både Timrå och Modo. 

Leksand ligger sist i hockeyallsvenskan och efter helgens förlust mot Asplöven agerar nu den klassiska klubben.

Duon Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén får gå och ersätts av trion Per-Erik ”Perra” Johnsson, Magnus ”Sigge” Svensson och Gereon Dahlgren.

Per-Erik ”Perra” Johnsson som tidigare har tränat bland annat Färjestad, Timrå, AIK och Modo tar över ansvaret som huvudtränare.

–  Perra Johnsson har bland annat en styrka i att han är väldigt bra på att få ihop en grupp där han får alla att kämpa tillsammans, och Sigge kommer att bli väldigt nyttig för oss när det gäller supporten till våra backar. Gereon Dahlgren är en ung, lovande tränare som vi tror stenhårt på. Det här känns som helt rätt personer för Leksands IF, säger Mikael Karlberg i Leksands nybildade sportråd.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista