Ingeborg Wiksten, Liberalerna.
Ingeborg Wiksten, Liberalerna. Foto: Anna Ahlström/SR

Ingeborg Wiksten om Folkpartiets namnbyte

Ingeborg Wiksten(L): Nu känns det jättebra
1:10 min

Ingeborg Wiksten blev under helgens landsmöte invald i Liberalernas styrelse och hoppas nu kunna lyfta upp lokala frågor på agendan. Att Folkpartiet bytt namn är hon väldigt nöjd med.

– Nu känns det jättebra att vi har bytt namn till Liberalerna för det är ju ändå det vi är. Det blir ju också mycket enklare, speciellt internationellt, än Peoples party, säger hon.

På 90-talet bytte partiet namn till Folkparitet liberalerna och redan då var tanken att ta bort Folkpartiet menar Ingeborg Wiksten som därför tycker att det är en naturlig utveckling att nu byta till Liberalerna.

Partiet är ett socialliberalt parti och det har också funnits ett förslag om att partiet skulle byta namn till Socialiberalerna men så blev det inte.

– Det är lite långt så det är enklare med bara Liberalerna, även internationellt, säger Ingeborg Wiksten.

Liberalerna behåller Jan Björklund som partiledare men det fanns också ett förslag från Västernorrland om att partiet skulle ha två partiledare, en kvinna och en man.

– Det tycker jag är bra och jag tror att den frågan kommer att komma igen, säger Ingeborg Wiksten.

Hon är nu väldigt spänd på att se vad som händer framöver. Vid landsmötet 2017 räknar man med att presentera en ny politik, inför valet 2018.

Ingeborg Wiksten är inte främmande för att samarbete över blockgränsen. Hon menar att det viktigaste är att lösa de problem som Sverige har nu, inte minst med den stora flyktingströmmen.

Att Ingeborg Wiksten blivit invald i Liberalernas styrelse ser hon som en möjlighet att föra upp länets frågor på agendan genom att tala om hur vi har det i länet och vilka utmaningar vi har här.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".