Allt genomsöks inför rättegång om kidnappning. Besökare går igen metalldetektor. Foto: Anna Ahlström/SR
1 av 2
Allt genomsöks inför rättegången. Foto: Anna Ahlström/SR
Målsägandebiträde Tomas Krogström och Henrik Brodén. Foto: Anna Ahlström/SR
2 av 2
Målsägandebiträde Tomas Krogström och Henrik Brodén. Foto: Anna Ahlström/SR

Brottsoffren är livrädda för de misstänkta kidnapparna

2:15 min

De två män som utsattes för kidnappning i Sundsvall vågar inte vittna på plats i rättsalen. De är livrädda för de fem åtalade männen, berättar målsägandebiträdena.

Idag startade rättegången och fem män är åtalade för att misshandlat hotat och kidnappat två andra män i Sundsvall i september.

De två män som kidnappades finns inte med inne i rättegångssalen idag. För att kunna berätta vad de varit med om, behöver  de vistas i ett annat rum än de åtalade gärningsmännen enligt målsägandebiträdena Tomas Krogström och Henrik Brodén.  

– Han har inga möjligheter att lämna en vettig berättelse, om de sitter och tittar på honom. Då kommer han i praktiken att skaka av skräck, om jag ska vara helt ärlig, säger Tomas Krogström målsägandebiträde om sin klient.

De som utsattes för kidnappningen valde att gömma sig efter händelsen, och det är anhöriga som anmält händelsen till polisen. 

Åklagaren har i sin bevisning bilder från kidnappningen och misshandeln som man hittat i en av de åtalades mobil.

De åtalade nekar till brott. Om de fälls väntar flera års fängelse, enligt åklagaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista