Sjukhuset i Sollefteå. Foto: Viktor Åsberg/SR
1 av 2
Sjukhuset i Sollefteå. Foto: Viktor Åsberg/SR
Nils-Gunnar Molin är fd landstingsrevisor som nu ägnar sin tid åt föreningen Sollefteå Framtidens akutsjukhus. Foto Ulla Öhman
2 av 2
Nils-Gunnar Molin är fd landstingsrevisor som nu ägnar sin tid åt föreningen Sollefteå Framtidens akutsjukhus. Foto Ulla Öhman

Sollefteåbor lovades nystart vid välbesökt landstingsmöte

3:37 min

Igår mötte landstingsledningen länsbor i Sollefteå för att diskutera sjukhusfrågan och hur landstinget ska komma till rätta med ekonomin. Ledningen betonade att de ska göra omtag och samla beslutsunderlag på nytt.

Är en omstart det som behövs i landstinget tycker du? Diskutera gärna i kommenteringen. 

– Det var ju en sak som var väldigt viktig. Politikerna har ju beslutat om omtag och utredningar pågår som ska förankras med personal, kommuner, anställda och alla berörda. Men parallellt med detta går länsklinikcheferna på som om omtaget inte existerar och det skapar oro hos personalen, säger Nils-Gunnar Molin, en av mötets initiativtagare efter mötet och före detta landstingsrevisor.

Inger Bergström, tillförordnad landstingsdirektör känner inte till den beskrivning av att chefer i organisationen agerar för stängning av vissa kliniker.

– Vi lever i en politiskt styrd organisation och när politikerna säger nytag då är det ju bara att vi ser till att göra det.

Men hur ser du på att personalen ändå uppfattar det som att cheferna vill stänga vissa kliniker?

– Vi får titta på den frågan om det är så det har sagts och i så fall hur, det tittar vi på.

En i publiken krävde till och med en offentlig ursäkt för det här, vad säger du om det?

Vi måste få titta över det här internt, och ska det bes om ursäkt så gör vi väl det i organisationen. Om det nu behövs, men det ska vi som sagt titta på, säger Inger Bergström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista