Johan Backeus från Sundsvall uttagen till final i Årets kock. Foto: Jesper Fermgård
Johan Backeus från Sundsvall uttagen till final i Årets kock. Foto: Jesper Fermgård

Kock från Sundsvall i final Årets kock

"Det är det här jag vill syssla med"
1:36 min

Idag blev det klart vilka som gått vidare till finalen i tävlingen Årets kock. En av dem är Johan Backeus från Sundsvall. 

Han kom till final med en rätt som består av rödspätta i kombualg med fräsch grönska, samt en rökig svampconsommé tillsammans med sake sjuden havskräfta, hasselnötter och torkad gurka, enligt beskrivningen på Årets kocks hemsida.

Johan Backeur är uppväxt i Sundsvall och bor numera i Bromma. Finalen i Årets Kock 2016 hålls i Stockholm den 11 februari. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".