Kristoffer Sundgren snubblar. Foto: @WCF
Aj då, Kristoffer Sundgren snubblar. Foto: @WCF

Lag Edin snubblade bort segern mot Schweiz

Niklas Edin efter snubblandet: "Surt att det händer på sista sten"
2:06 min

Sverige var på väg mot vinst över Schweiz vid ställningen 2-2 med matchens allra sista sten. Men Christoffer Sundgren snubblade till, vidrörde den egna stenen och poängen istället till schweizarna.

– "Stoffe" visste ju att vi bara behövde fixa sista stenen för seger och så blir det tvärt emot. Det är lätt att det fastnar is under sulan, säger Niklas Edin till Radiosporten.

Foten slinter bara iväg på honom när han ska ta nytt grepp och sopa. Det är sånt som händer.

Det var för övrigt en jämn match som utspelade sig i Granly Arena i Esbjerg där det bjöds på inte mindre än fem nollomgångar. Schweizarna visste att det behövde spela snålt mot Lag Edin för att lyckas.

Trots missödet i sista stenen är Niklas Edin, från Sidensjö, är inte orolig utan ser redan fram mot Norge och Nederländerna i morgon och Finland på torsdag innan slutspelet. De kan till och med kosta på sig en förlust mot Norge men bör besegra både Nederländerna och Finland.

– Det ser ljust ut. Vi har det i egna händer att nå slutspel även om vi förlorar mot Norge. Men vi tar nya tag och vinner resten av matcherna säger Niklas Edin till Radiosporten.

Lag Edin har nu fyra segrar och två förluster och behöver två för att vara säkra på semifinal.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".