Allt genomsöks inför rättegång om kidnappning. Besökare går igen metalldetektor. Foto: Anna Ahlström/SR
Foto: Anna Ahlström/SR

Fem personer stoppades att komma in på rättegång

Fem personer har stoppats från att komma in och lyssna på förhandlingarna i tingsrätten i Sundsvall under den hårdbevakade rättegången om kidnappning. Det har varit stort säkerhetspådrag under de tre dagar som rättegången pågått.

Det var natten mellan 1 och 2 september i år som de fem männen ska ha kidnappat två män, 19 och 27 år gamla, i Sundsvall.

De utsatta männen har båda hotats med pistol, blivit slagna med baksidan av en machete och knogjärn, och fraktats i bakluckan på en bil till ett skogs- och strandområde i Petersvik.

Det har varit stort säkerhetspådrag under de tre dagar som rättegången pågått. Alla som vill komma in i rättegångssalen måste gå igenom en metalldetektor och alla väskor söks igenom. Anledningen är hot som förekommit mot vittnen och målsäganden, men även risken för fritagningsförsök. Vid rättegången i tisdags stoppades fem personer från att komma in i rättegångssalen.

– Det handlade om att de störde ordningen, säger en polis till P4 Västernorrland.

Ett av offren har fått ta emot flera hot och vågade heller inte vittna när han skulle höras i tisdags. Hans mamma säger till P4 Västernorrland att mannen erbjudits att få skyddad identitet, men att han inte tror att det gör någon skillnad.

– Han har sagt att han nog måste lämna stan, säger hans mamma.

De fem männen som står åtalade för brotten nekar. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".