Wildcats illa ute även i nästa match

Tränaren: Jag hyser inget agg
5:36 min

Matchen mellan Modos damer och Sundsvall Wildcats urartade igår med klubbswingar och rejäla smällar. Och nu tvingas Wildcats leva på hoppet att Leksand kan och vill flytta fram nästa match.

Värst drabbades Sundsvalls Daniella Stone som illamående fick hjälpas från isen. Ytterligare två av Sundsvalls spelare fick smällar mot huvudet och enligt Modos lagkapten Erika Grahm ska även några av Modos spelare ha drabbats i matchens hetta.

– Jag har aldrig varit med om att coacha en match med tre skadade, säger Lars Johansson, tränare för Sundsvall Wildcats.

Det kanske förvånar en del att damhockeyn är så tuff.

– Ja, det är tufft. Och tjejerna måste klara det, det ska vara närkamp. Men det går inte att försvara slag mot huvuden med klubba, säger han.

Någon match på onsdag för Sundsvall Wildcats mot Leksand är inte möjlig säger Lars Johansson. Truppen är för liten och på grund av skadeläget har Johansson bara åtta spelare, varav två är målvakter.

– Det går inte. Vi hoppas Leksand kan hitta ett annat datum, annars får vi lämna walk over.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".