Hotellchef Mats Löfroth lyssnar till en av presentationerna till hur området runt hotellet kan utvecklas. Foto Ulla Öhman
Hotellchef Mats Löfroth lyssnar till en av presentationerna till hur området runt hotellet kan utvecklas. Foto Ulla Öhman

Unga konsulter ger tips till hotellutveckling

Eleverna: Vi tar mycket risker, det ska vara lite farligt
4:24 min

När hotell Högakusten vill utveckla området runt hotellet som besöksmål så tog man hjälp av unga konsulter. Idag presenterade nioåringarna sina förslag.

Det är eleverna i årskurs tre på Högakustenskolan i Kramfors kommun som fick uppdraget att komma med idéer till hur man kan utveckla Hornöberget som besöksmål efter att hotellet köpt 120 hektar mark på halvön runt hotellet.

Och det var ingen brist på idéer när eleverna idag gruppvis presenterade sina förslag. Många av förslagen handlade om stora höjder och snabba farter för det ska vara lite farligt för att vara riktigt roligt, tyckte eleverna.
Här är någa av idéerna:

Spöktåg
Stall med hästar, åsnor och älgar
Jättelång vattenrutchkana från Hornöbergets topp ner i havet
Skateboardramp
Spelland med olika datorspel
Jättestor slänggunga
Ormhus med spindelgång att krypa igenom
Stora genomskinliga plastbollar som man kan gå in i och rulla ner för berget
Hamsterhjul för människor
Bad bland delfiner
Pool med hajar

Hotellchefen Mats Löfroth var mycket imponerad av all påhittighet och sa att en del av idéerna definitivt går att genomföra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".