Börje Ottosson, säljare på Smålandsvillan och Myresjöhus.
Börje Ottosson, säljare på Smålandsvillan och Myresjöhus. Foto: Billy Abraha

Uppåt för husförsäljningen

Börje Ottosson: Det blir fler arbetstillfällen
1:21 min

Det säljs många småhus just nu. Därför kommer Smålandsvillan och Myresjöhus att rekrytera mer personal till sin fabrik i Sundsvall.

Många hustillverkare har en bra period för tillfället. Skidstahus, som har sin fabrik i Ullånger i Kramfors kommun, har exempelvis ökat sin försäljning med ungefär 30 procent det senaste året.

Även Smålandsvillan och Myresjöhus, som tillverkar sina hus i Sundsvall, känner av en ökning. Företagen har i Sundsvallsområdet ökat sin försäljning med ungefär 50 procent de senaste två åren.

– Det går väldigt bra för oss och det är vi väldigt glada för, säger Börje Ottosson, som är säljare på Smålandsvillan och Myresjöhus.

Att det säljs allt fler hus gör nu att Smålandsvillan och Myresjöhus kommer att öka antalet anställda på sin fabrik i Sundsvall. År 2013 arbetade cirka 13 personer på fabriken. Idag är man ungefär 80 personer och från och med nästa år kommer det vara över 100 personer som arbetar med husbyggandet på fabriken i Sundsvall.

– Det här är bra för alla. Ungdomar får en vettig sysselsättning och vi får fler skattebetalare i Sundsvall, säger Börje Ottosson.

Husen som tillverkas på fabriken i Sundsvall fraktas till stora delar av landet, från Stockholm i söder till Kiruna i norr.

Börje Ottosson tror att det mycket väl kan bli så att man kommer att behöva rekrytera ännu mer personal till fabriken i framtiden.

– Vi har en stor bostadsbrist både i Sundsvall och i stora delar av övriga Sverige så det kan absolut öka ännu mer, säger han.

De låga räntorna är en av anledningarna till att det byggs så mycket just nu, enligt Börje Ottosson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".