Magnus Torstensson, ägare av nattklubben Oscar i Sundsvall
Magnus Torstensson, ägare av nattklubben Oscar i Sundsvall. Foto: Billy Abraha

"Juldagen är årets lugnaste kväll"

Magnus Torstensson: På juldagen blir folk bara glada av spriten
1:22 min

Enligt polisen är juldagen en av årets stökigaste kvällar, men Magnus Torstensson, som äger nattklubben Oscar i Sundsvall, håller inte med om det. Han menar istället att det är årets lugnaste kväll.

Idag är det juldagen och många väljer att gå ut på krogen ikväll. Enligt polisen är juldagen en av årets mest stökiga kvällar med mycket fylla, ordningsstörningar och bråk, och det här gör att det ikväll kommer att vara fler poliser som är i tjänst än vanligt i Medelpad. 

Men att juldagskvällen generellt är stökig håller inte alla med om.

– Juldagen brukar vara årets lugnaste kväll hos oss. På juldagen blir folk bara glada av spriten trots att de kan få stå länge i kö innan de kommer in, säger Magnus Torstensson, och fortsätter:

– Jag jobbar alltid på juldagen så jag märker inte av hur det är på stan. Säger polisen att det är stökigt på stan så är det säkert så, men det är inte stökigt i krogmiljön, tvärtom, säger han.

Magnus Torstensson säger att han och hans personal har sett fram emot juldagen och att det är en av de absolut roligaste kvällarna att arbeta på.

– Det är fantastiskt kul. Personalen ser fram emot juldagen, de började redan för två-tre månander sedan att planera vilka kläder de ska ha på sig, säger han.

Vad betyder juldagen ekonomiskt?

– Juldagen är viktig. Eftersom kvällen börjar så tidigt så blir det nästan som två kvällar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".