Elin Pehrsson och Nina Lundström ordnar gala för handikappade. Foto Ulla Öhman
Det finns ett stort behov att komma ut och träffa andra människor säger Elin Pehrsson och Nina Lundström. Foto Ulla Öhman

Ordnar gala för funktionshindrade

"Det ska vara lite finare och lite roligare"
4:09 min

Alldeles för många sitter ensamma och behöver komma ut och träffa andra människor. Och det gäller inte minst de som har funktionshinder av olika slag.

Att vara handikappad kan innebära isolering. Det är svårare att komma ut på egen hand och krogar och restauranger är inte alltid handikappanpassade. Det finns helt enkelt inte nog med mötesplatser för den som har en funktionsnedsättning att kunna träffa andra människor.

Men nu ska två kvinnor från Härnösand göra något åt det. Elin Pehrsson och Nina Lundström jobbar båda som personliga assistenter men jobbet att arrangera en gala för personer med funktionshinder, det gör de på sin fritid. 

Vi strävar efter att göra riktigt mysigt. Det ska vara lite rödamattan och lite finare och roligheter

Den 16:e april smäller det. Då är alla över 30 år med olika typer av funktionshinder eller-nedsättningar välkomna till galan i Älandsbro Folkets hus. Men anmälningar ska göras senast 31 januari.

Det blir middag och underhållning, lotterier med mera. Man samlar in sponsorpengar för att det ska bli så liten kostnad som möjligt för den enskilde. Och den som inte själv kan ta sig fram och tillbaka kan få hjälp.

För anmälan ringer man Elin och Nina på telefonnummer:
072-523 42 22
070- 219 32 80

När vi har varit ute hos assistensbolagen så säger de att de också har sett behoven

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".