Timrå simhall
Timrå simklubb inbrottsdrabbad. Bilden tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Ulf Thonman

Nytt inbrott hos Timrå Simklubb - tjuvarna lämnade meddelande

Simtränare Timrå Simklubb: Det känns hotfullt
0:49 min

Natten till måndag drabbades Timrå Simklubb av ett andra inbrott på kort tid. Inget stals men lokalerna har slagits sönder. Det känns hotfullt, säger simtränaren Joel Bäckman.

Det var i måndags morse en vaktmästare upptäckte att Timrå Simklubbs lokaler ännu en gång drabbats av inbrott.

Vid det första inbrottet i lokalerna stals föreningens tekniska utrustning, den här gången fick tjuvarna lämna tomhänta. Men med stor våldsamhet har man vandaliserat lokalerna.

– Dörrarna vi använder för in- och utpassage är så totalt förstörda att vi inte ens kan laga dom, vi har satt brädor för hålen för att skydda oss mot väder och vind, säger simtränare Joel Bäckman.

För att få tjuvarna att reagera på något sätt har klubben lagt ut ett inlägg på Facebook.

– Vi vill att de ska förstå att det inte är ett okej beteende, och vi tycker inte att det är okej att komma undan med ett gott samvete.

Tjuvarna lämnade efter sig ett meddelande. Vad var det de skrev?

– Tack för ingenting. Det med anledning av att vi inte hade några värdesaker i lokalerna som de kunde stjäla den här gången.

Det låter ganska fräckt att lämna ett sådant meddelande?

Verkligen. Det är väl bland det värsta liksom, vi vart inte av med någonting den här andra gången men att någon tagit sig tid att stanna upp extra länge i lokalen bara för att lämna ett meddelande på vita tavlan känns jättetråkigt.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".