Polisbil. Foto Lennart Odhström/SR.
Foto: Lennart Odhström/SR.

Två kvinnor bortförda i bil mot sin vilja från Örnsköldsvik

1:08 min

Två män greps av polisen i Umeå kvart i tre i natt. De misstänks för att med våld fört med sig två kvinnor från Örnsköldsviksområdet. Brottsrubriken är olaga frihetsberövande, säger polisen Ola Kleinert.

I bilen fanns två kvinnor i samma ålder som mot sin vilja tvingats följa med männen från Örnsköldsvikstrakten. En av kvinnorna kontaktade en väninna, som i sin tur larmade polisen, när bilen passerade Nordmaling.

Vakthavande polisbefäl i Västerbotten, Simon Wormö, säger att man fick kontakt med kvinnorna i bilen när den stod still i Umeå och en patrull kunde hitta bilen och männen greps.

– Enligt yttre befälet var kvinnorna chockade när de fördes med in till polisstationen, säger polisens förundersökningsledare Ola Kleinert.

Männen, en från Västerbotten och en från Norrbotten, lades in för tillnyktring i väntan på förhör, ett förhör som kunde hållas vid lunchtid idag.

– Alla fyra har varit i bilen, men tjejerna tycker att det var med tvång, medan männen tycker att de åkte med frivilligt, säger Ola Kleinert.

Åklagare beslutade efter avslutade förhör att släppa männen på fri fot medan utredningen fortgår. Misstankarna om ringa narkotikabrott, drograttfylla och olaga frihetsberövande står dock kvar..

Varför männen tagit med sig kvinnorna är fortfarande oklart.  En av kvinnorna ska vara ytligt bekant med männen. Kvinnorna ska få hjälp av socialen att ta sig hem.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista