Lapp på mjukisdjurskåpet där barnkliniken efterlyser mjukisdjur. "Vi har svinn på våra nallar och behöver fylla på nalleskåpet! Lämna gärna in dem på AVD 45".
1 av 5
Barnkliniken efterlyser gosedjur. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
En av hyllorna med mjukisdjur är tom. Lapp med efterlysning av mjukisdjur. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
2 av 5
Mjukisdjur saknas på barnkliniken på Sundsvalls sjukhus. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
Ann Holmström, enhetschef på barnkliniken Sundsvalls sjukhus. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
3 av 5
Ann Holmström, enhetschef på barnkliniken Sundsvalls sjukhus. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
Skåpet med mjukisdjur på barnkliniken på Sundsvalls sjukhus. Foto: Ingrid Engstdt Edfast/SR
5 av 5
Skåpet med mjukisdjur på barnkliniken på Sundsvalls sjukhus. Foto: Ingrid Engstdt Edfast/SR

Barnens nallar stjäls från barnkliniken i Sundsvall

2:50 min

Nallar som skänkts till barnkliniken på Länssjukhuset i Sundsvall stjäls och i det stora glasskåpet utanför hissen där tidigare nallar och andra mjukisdjur satt på rad gapar nu flera hyllor tomma.

Att stjäla och ta saker som man inte rår om är alltid fel. Men att stjäla nallar från sjuka barn på sjukhus känns som ett riktigt lågvattenmärke.

Den som stiger ur hissen på andra våningen på barnkliniken vid Länssjukhuset i Sundsvall möts av ett stort glasskåp med nallar och andra mjukdjur.

– Den senaste tiden har det varit ett väldigt stort svinn från skåpet. Det går att stjäla mjukdjuren om man krånglar sig in med en arm mellan glasskivorna, säger Ann Holmström är enhetschef på barnkliniken.

Tanken är ju att djuren ska vara till glädje för barnen som kommer till avdelningen. Det är ju många barn som stannar och tittar. Nu har personalen lagt märke till att djuren försvinner och flera hyllor gapar tomma.

I ett hörn av skåpet står en samling nallar som ambulanspersonalen delar ut till barn som åker ambulans. Nallarna har ett speciellt märke och ser olika ut för varje år. Sjukhuset fick en samling nallar av en flicka men nu saknas flera nallar.

– Nu hoppas vi att det finns de som har överblivna mjukisdjur hemma som de vill lämna in hit, säger Ann Holmström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista