Josef Wiklund, chef för brottsförebyggande och ungdomsenheten hos polisen i Västerrnorrland
Josef Wiklund, Polischef Medelpad. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

Nätverk av unga bakom oroligheterna i Nacksta

0:50 min

Polisen har kartlagt ett antal personer som misstänks ligga bakom oroligheterna i Nacksta i Sundsvall. De bor på andra ställen men träffas där, säger polischefen Josef Wiklund.

De senaste två veckorna har polisen varit extra synlig i bostadsområdet Nacksta utanför Sundsvall.

Anledningen är att det har funnits en känsla av otrygghet efter att det har skett mycket brott i området. Polisen säger sig ha en bra bild av vilka det är som gör att boende i Nacksta känner sig otrygga.

– Vi har en kartläggning av ett par personer som vi valt att rikta in oss på, så vad de än har gjort, som att de körde bil tidigare i veckan, tog vi sex personer misstänkta för drograttfylleri. Flera av dom var båda påverkade och hade droger på sig, det tycker jag är ett lyckat polisarbete, säger Josef Wiklund, chef för polisen i Medelpad.

Vad är det här för personer?

– Nacksta har blivit en central samlingsplats för de här personerna. De umgås där, vistas där och har flera av sina kamrater där, men de bor inte där. De kommer från centrala Sundsvall och omkringliggande gränsområdena.

Har det blivit lugnare?

– Vi har varit där och kommer fortsätta den här veckan att jobba med trygghet och synlighet där. Vi kommer fortsätta ha kontakt med näringsidkarna och se till att de kan ha den kontakten med oss om de vill ha kontakt.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista