Peter Öberg i Modo Hockey. Foto: Robert Granström/TT
Peter Öberg i Modo. Bilden är från en tidigare match. Foto: Robert Granström/TT

Total vila för Peter Öberg i Modo

Modo spelaren Peter Öberg som ådrog sig en hjärnskakning under Modos match mot HV 71 i lördags mår efter omständigheterna bra, enligt Modos sjukvårdsteam. 

– För Peter väntar nu vila då vi följer fastställd rehabiliteringsplan för den här typen av skador, kommenterar Modo Hockeys Magnus Håkansson på klubbens hemsida.

Peter Öberg genomförde en skallröntgen igår söndag.

Det var när det återstod två minuter av första perioden som Peter Öberg fick en otäck huvudtackling av HV71:s Chris Campoli som dömdes till matchstraff. Peter Öberg spelade sedan inte mer i matchen.

Modo Hockeys sjukgymnast Magnus Håkansson var på plats under händelsen och beskriver det aktuella läget.

Under omständigheterna mår Peter okej, men det är naturligtvis vila som gäller för honom nu.

– Vi följer den så kallade hjärntrappan som innebär tydliga steg med en sak i taget för rehabilitering. Det första steget är total vila och i dagsläget kan vi inte annat än konstatera att rehabiliteringen påbörjats. Allt annat blir spekulativt och vi väljer därför att avböja kommentarer kring det, säger sjukgymnast Magnus Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista