Malin Edberg, föräldrarepresentant i skolrådet på Hagaskolan. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
Malin Edberg, föräldrarepresentant i skolrådet på Hagaskolan. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR

Förälder välkomnar Skolinspektionens kritik mot Hagaskolan i Sundsvall

0:55 min

Skolinspektionens inspektion visade på barn som känner sig otrygga och inte når tillräckligt bra kunskapsresultat. Malin Edbergs dotter går på skolan. Jag har sett det här en längre tid, säger hon.

Hur är det på ditt barn eller barnbarns skola? Har man studiero? Berätta i kommenteringen!

Hagaskolan i Sundsvall kritiseras skarpt av Skolinspektionen för att bland annat barn känner sig otrygga och inte når tillräckligt bra kunskapsresultat.

Eleverna har ingen arbetsro och nu har skolan fram till den 31 maj att åtgärda problemen, annars ska ett vite på en halv miljon kronor betalas.

Malin Edberg som är föräldrarepresentant i skolrådet och har en dotter på högstadiet är inte förvånad över kritiken.

– Det första var faktiskt lite lättnad, vi har ju sett det de har kommenterat en längre tid och påtalat men inte känt att vi har blivit tagna på allvar.

Vissa elever kan nästan bestämma sig för att komma sent. De står kvar utanför. När lektionen har börjat och klassen har genomgång då släntrar de in.

Malin Edberg har i brev till skolan berättat om hur lektioner spårar ur och hur elever använder mobiltelefoner på lektionerna för att störa andra. Ingen lyssnar på lärarna när de försöker återställa ordningen i klassrummet.

– Det är stökigt. Den här viljan att störa andra och komma sent på lektionerna. Man ställer högtalare i skåpen som slås på mitt under lektionerna med Bluetoothfunktionen då.

– Vissa elever kan nästan bestämma sig för att komma sent, utan de står kvar utanför. När lektionen har börjat och klassen har genomgång då släntrar de in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista