Översiktsbild Paradsibadet, Örnsköldsvik
Nu ska Paradisbadet i Örnsköldsvik göras tryggare för gästerna Foto: Anna Ahlström

Paradisbadet förstärker tryggheten för badgästerna

0:40 min

Paradisbadet i Örnsköldsvik förstärker nu sin organisation för att göra badmiljön tryggare och säkrare. Tillsammans med brottsförebyggande rådet har man kommit överens om att bl.a. badet ska rekrytera fler badmästare.


Flera badhus i landet har den senaste tiden upplevt oroligheter. Enligt Örnsköldsviks kommun tar ledningen för Paradisbadet ett helhetsgrepp för en säkrare och tryggare miljö. Det handlar om ett åtgärdsprogram på åtta olika punkter. Däribland fler badmästare och en ljussättning av åkattraktionen Magic Eye.

– Vår ambition är att Paradisbadet ska vara en säker plats för alla i framtiden, säger David Berglund, enhetschef för anläggningen i Örnsköldsvik.

När P4 Västernorrland går igenom domar för ofredanden som ska ha skett på Paradisbadet finns en enda fällande tingsrättsdom. En dom som hovrätten sedan ändrade och friade mannen då det inte kunde uteslutas att mannen oavsiktligt under ett åk i rutschkanan kommit åt flickan och att det inte gick att säga att det var i ett sexuellt syfte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista