Sundsvall pressade Oskarshamn
Sundsvall pressade Oskarshamn /foto Fredrik Thimeradh

Timrå IK på allt säkrare mark medan Sundsvall tappat ytterligare

1:02 min

Topplaget Oskarshamn kom på besök i Sundsvall och fick jobba hårt för tre poäng. Timrå IK rodde hem tre poäng borta mot Björklöven och har nu 10 poäng ner till kvalstrecket.

Sundsvall Hockey inledde farfullt och offensivt, mot ett Oskarshamn som nästan såg chockade ut av matchstarten. Några heta chanser lyckades inte hemmalaget skapa dock och ju längre perioden led, desto mer skapade Oskarshamn. 0-1 efter 15:10 ramlar in under en period då gästerna skapat allt mer och Sundsvall orkade till slut inte stå emot. Pucken prickades in av Röglelånet Emil Kristensen Löjborg.

Mittenperioden var jämn, även om det var ett visst övertag för Oskarshamn chansmässigt med bland annat ett stolpskott. Sundsvall vinner den dock efter att David Lidström i box play frispelat Mathias Månsson, som tre meter från Oskarshamnskeppern Erik Källgren laddat ett rejält slagskott.

Tredje perioden är matchens tempomässigt sämsta och gästerna drar det längsta strået efter att Arsi Piispanen vispat in 1-2 efter tekning till vänster om Markus Olsson i Sundsvallsmålet.

Snackis efter matchen var utvisningen som drabbade hemmalagets Alexander Sundqvist före målet, som föll då Sundsvall spelade i numerärt överläge. Enligt allt att döma var det en Oskarshamnsklubba som var hög och om så var fallet, då var den felaktig.

Timrå IK tog en till trepoängare efter 4-3 borta mot Björklöven. I och med den vinsten har de nu tio poäng ner till Asplöven (som dock har två matcher mindre spelade) under kvalstrecket. Uppåt fattas det inte mer än fyra poäng upp till Västerås, som idag kvitterade ut säsongens åttonde raka förlust.

Timrås målskyttar i afton var Öhrn, Dahlén, Boyce och Marklund.

Edblom, Hutchings och Wargh gjorde Björklövens mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista