Sollefteå sjukhus. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio
Sollefteå sjukhus. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio

Socialdemokraterna i Sundsvall stöttar Timrå i sjukhusfrågan

1:06 min

Sundsvalls arbetarekommun ställer sig bakom den motion partikollegorna i Timrå lämnat angående den framtida sjukhuspolitiken i Västernorrland.

Att driva sjukhusen som idag skulle enligt Roger Johansson, som är arbetarkommunens ordförande i Sundsvall, betyda en kronas skattehöjning. Därför hoppas han att det förslag som landstinget presenterar i februari kommer att innebära att partiet ska kunna enas om ett gemensamt förslag till kongressen i april.

– Sundsvall har hela tiden drivit att det inte går att bara höja skatten utan att det också måste till strukturella förändringar och det är hela partiet överens om.

Roger Johansson hoppas i första hand att alla ska kunna komma överens om det förslag landstinget kommer att lägga fram. I annat fall kommer Sundsvall att stödja Timrå för att det ska bli förändringar vad gäller sjukhusvården i länet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista