Peter R Ericson. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Peter R Ericson. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Peter R Ericson om Cornelis-inspelning och turnépremiären i Älandsbro

"Det är den här sidan jag har gjort minst, att spela i mitt eget namn"
2:18 min

Han har skrivit hits åt Cornelis Vreeswijk och Monica Zetterlund. I helgen har Peter R Ericson turnépremiär som soloartist, med sitt nya band, i Östersjäland, Älandsbro.

Peter var en känd röst i Sveriges Radio på 80-talet och är journalist i grunden, men han har haft en minst lika lång karriär som musiker och låtskrivare.

Han lärde sig spela gitarr till Rolling Stones, Beatles och Cornelis Vreeswijk, som han senare skrev låten Sommarkort åt. När den skulle bandas för radioprogrammet Eldorado, var Cornelis redan väldigt sjuk. Efter några tagningar ville han åka till akuten, men Peter bad honom försöka en gång till.

Ta en tagning till du, så fixar jag en taxi, sa jag. This is it, för jag fick liksom känslan av att det blir ingen mer inspelning.

Låten blev en hit och hörs fortfarande regelbundet i P4. Genom åren har Peter fortsatt skriva åt andra artister och sig själv. 2010 kom en hel box med egen musik och sedan 1993 ingår han även i Anders F Rönnblom band. Med dem har han spelat hos Mats & Karin i Östersjäland och valde därför att ha premiären där, som soloartist.

– Och jag har ett fantastiskt band med mig! utbrister Peter nöjt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".