Flyktingar spelar tennis, nät i förgrunden, barn bakom nätet. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 3
Tennisspelet i full gång Baldershallen. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Mohammad Sadeq Timory, flykting från Afghanistan, i tennishallen. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 3
Sadeq Timory i tennishallen. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Träningsskor på rad. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
3 av 3
Skorna räckte till alla som kom för att spela tennis. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Succé i hallen när asylsökande bjöds in för att spela tennis

3:45 min

Under måndagsförmiddagen drog ett integrationsprojekt igång när Sundsvalls Tennisklubb bjöd in till prova-på-tennis. Något som många gillade.

Inspirerade av Patrik Anderssons projekt med somalier som spelar bandy, har Sundsvalls Tennisklubb bjudit in asylsökande att testa tennis. De hade aldrig trott att omkring 60 barn och vuxna skulle komma till Baldershallen för att spela tennis. Urban Lundqvist, som är sportchef i tennisklubben, andades ut när skor och racketar räckte till alla. Men det behövs fler.

Finns det idrottsskor hemma i garderoberna och som inte används, så tar vi hjärtligt gärna emot dem

Åtta gånger hålls prova-på-tennisen, men det kan bli en fortsättning om det slår väl ut. En bonus, enligt Urban Lundqvist, vore att få in fler som tränar med föreningen. Mohammad Sadeq Timory, som flytt från Afghanistan, testade att spela mot P4 Västernorrlands reporter. Han är tacksam för att man ordnar aktiviteter, så att de nyanlända får göra något roligt och träffa andra.

– Jag har inte spelat tennis förut, men jag vill gärna pröva, för det verkar intressant. Annars spelar jag fotboll och gillar Real Madrid och Arsenal, säger Sadeq.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista