Timrå IKs målvakt och en spelare från Leksand, bild från 2013. Foto: Robin Nordlund / TT
Arkivbild. Foto: Robin Nordlund / TT

Viktig bortaseger för Timrå IK

1:14 min

Sju timmar i buss tände Timrå IKs hockeyspelare. I bagaget vid hemresan från Karlskoga låg tre poäng bland klubbor, tejp och svettiga skydd. Vi stänger matchen helt i tredje, säger Jonathan Dahlén.

Timrå IK vann den viktiga bortamatchen mot Karlskoga inför 2332 åskådare i Nobelhallen. Och det var det unga Timrå IK som visade vägen, Elias Pettersson och Jonathan Dahlén.

– Tycker att vi kommer hit och krigar i första perioden och håller 0 - 0. I andra gör vi en bra match får vi med oss egentligen 3-0, men oturligt gör de 3-1. Vi stänger igen matchen helt i tredje, säger Jonathan Dahlén. 

Nu kan ni kliva uppåt i tabellen ett rejält snäpp?

– Vi siktar på Play Off, vi försöker vinna mer och mer matcher. Vinner vi tillräckligt många är vi i Play Off - annars inte.

Varför är ni så bra just nu?

– Vi har kommit ihop som lag tycker jag. Vi spelar tillsammans ett riktigt bra spel alla fyra kedjorna. Riktigt skönt att vi är på gång, avslutar målskytten Jonathan Dahlén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista