Byarevyn Foto: Sara Johansson/SR
Byarevyn med Kattis Melander. Foto: Sara Johansson/SR Arkiv

Revyerna går mot en ny vår

2:27 min

Årets revy har gått riktigt bra i Skönsberg och nu får man sätta in extraföreställningar. 

Förra året var den Byarevyn nominerade till Revy SM med två revynummer skrivna av Lacke Svensson. Kattis Melander, producent, berättar att Lacke fick blodad tand och gick hem på kammaren och skrev flera nya nummer. Nummer som tillsammans med Kattis egna och Lillemor Edvalls verk gör att man i revyn nu har 80 % egenskrivet material.

– Det gör att det blir bra och lokalt. Och så har vi förbaskat roligt i gruppen och då sprider det sig till publiken, säger Kattis Melander.

Folk vill ha något lättsamt och skratta till och det är roligt.

Någon brist på ämnen att skriva om har det inte varit. 2015 var ett bra år på det viset säger Kattis.

– Vi har vikariestoppet på dagis, vi har indragningarna i hemtjänsten, vi har brobakterierna och så alla björkar som har planterats i stan. Kanske det är någon Björk om köpt in alla björkar? skrattar Kattis Melander.

Vad tror du om revyn in i framtiden?

– Det känns som om det börjar bli ett uppsving. Vi ser en trend att det är lite yngre som kommer och tittar. Biljettförsäljningen ökar överallt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista