Planerad konferens ställdes in av landstinget

1:07 min

I höstas granskade vi konferensfakturor vid landstinget Västernorrland. I november ställde landstinget in en planerad konferens. Motiveringen var att det blev för dyrt.

Är det rätt av landstinget att ställa in konferenser? Diskutera i kommenteringen!

I november berättade vi att mitt under landstingets svåraste ekonomiska kriser hyr chefer in sig på externa konferensanläggningar. Samma månad ställde landstinget in en planerad konferens på Hallstaberget. 

– Det ströks för att det skulle kosta för mycket pengar, så det är lagt på framtiden, säger Eva Lodin sjuksköterska vid Sollefteå sjukhus och förtroendevald inom Vårdförbundet.

Det var efter att intensivvården, operation- och narkosavdelningarna på länets alla sjukhus slogs ihop till en enda länsklinik, som personalen på alla enheter skulle få träffas. Planen var att ses på Hallstaberget, men det ställdes alltså in. Ett tråkigt besked, enligt Eva Lodin.

– Det hade varit bra när vi har en länsklinik, att få ett bra samarbete med länskliniken, men då fanns det inte pengar.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista