Ellinor Sörensson
Ellinor Sörensson på sitt nya jobb på Örnsköldsskolan. Foto: Lennart Sundwall/SR

Ellinor,19, fick chansen till jobb i ny kommunal satsning

1:47 min

Ellinor Sörensson, 19 år, blev en av de första som fick chansen till jobb via satsningen "Dubbelt upp". Örnsköldsviks kommun och arbetsförmedlingen utmanar näringslivet att anställa unga och i januari fick 12 ungdomar chansen.

Det handlar om en satsning på unga människor i åldrarna 16-24 år. Utmaningen består i att näringslivet anställer lika många som kommunen.

I januari månad fick alltså 12 ungdomar chansen till ett jobb. Ellinor Sörenson, 19 år gammal,  jobbar som klassmedhjälpare på Örnsköldsskolan och fick först prova på en månad i november och nu har hon kontrakt fram till maj.

När P4 Västernorrland träffar Ellinor finns hon i gympasalen tillsammans med en förskoleklass där barnen är 6-7 år gamla.

– Jag trivs verkligen med barnen, jag gick barn och fritidsprogrammet på gymnasiet och jag kan mycket väl tänka mig att det här blir något för mig även i framtiden, säger Ellinor.

– Satsningen dubbelt upp har fått en bra start och syftet är att ge ungdomar chansen att testa yrken som de är intresserade av, säger Kicki Lindqvist, personalspecialist hos Örnsköldsviks kommun.

Ellinor Sörensson beskriver jobbet så här.

– Jag hjälper till i klassrummet, är ute med barnen, spelar spel och umgås och har väldigt roligt, säger Ellinor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista