Mogårn
Bygg på nuvarande Mogårn ett par tre våningar upp föreslogs på stormötet i Moliden igårkväll. Foto: Lennart Sundwall/SR

Bygg ut Mogårn på höjden - förslag från Molidenbo

2:19 min

Det rustas för strid i Moliden. Kommunens planer på att lägga ned vård och omsorgsboendet Mogårn väcker känslor och nu vill byborna att kommunen bygger nytt. Uppe på gamla Mogårn.

I mars månad ska omsorgsnämnden i Örnsköldsvik ta beslut om att avveckla Mogårn i Moliden och Sidensjögården i Sidensjö. För dåliga lokaler med dagens bestämmelser säger tjänstemännen.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Igårkväll hade centerpartiet bjudit in till ett möte i Moliden. Ett 60 tal människor kom för att höra hur tjänstemännen tänker.

– Vi är överens om att lokalerna är eftersatta när det gäller underhåll, säger Rune Hellström, ordförande i samhällsföreningen.

Hellström fortsätter:

– Vi fick också veta att 2022 ska kommunen bygga ytterligare ett nytt äldreboende. Och då kom det fram ett förslag på mötet att man kunde bygga nytt ovanpå nuvarande Mogårn. Ett par tre våningar högt.

Ett nytt möte i Moliden kommer i nästa vecka när samhällsföreningen bjuder in.

– Det handlar om 50 arbetstillfällen och det är väldigt mycket i den här bygden, säger Rune Hellström. Vi är rädda om vår bygd, är oroliga för att folk ska flytta och att fastigheterna ska sjunka i värde.

Bygd och stad i balans i Örnsköldsvik, stämmer det?

– Det rimmar illa om man ser till det lagda förslaget, avslutar Rune Hellström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista