På Slutgatan i Sundsvall gräver man för fiber.
Tack vare en rekordvinst kan ServaNet snabba på utbyggnaden av fibernätet. Foto: Jennifer Engström/SR

Rekordvinst för ServaNet ökar takten på fiberutbyggnaden

Fibernätsbolaget ServaNet gjorde en rekordvinst på sju miljoner kronor förra året. Det är 1,3 miljoner bättre än budgeterat. Resultatet innebär att man kan bygga ut nätet av bredbandsfiber snabbare än planerat.

− Försäljningen har gått bra under året och vi gör vårt bästa resultat någonsin. Vi anslöt drygt 1 200 villakunder i våra två län, vilket också är det som har bidragit mest till det goda resultatet, säger Magnus Söderlund, marknadschef för ServaNet.

Bolaget siktar nu på att öka takten ytterligare under 2016 och ansluta omkring 2 000 villakunder, och därtill många företag och flerfamiljshus.

Enligt ett pressmeddelande från ServaNet innebär det goda resultatet att man kan öka takten av utbyggnaden av bredbandsfiber i de kommuner bolaget har hand om, som i Västernorrland gäller hela Medelpad och Härnösand, därutöver flera kommuner i Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista