Peter Öberg
Peter Öberg har precis börjat sin långa och mödomsamma rehabilitering efter den otäcka smällen i Jönköping. Foto: Lennart Sundwall/SR.

Öberg ska tillbaka efter den sjätte hjärnskakningen

Peter Öberg: Det blir mindre marginaler
5:35 min

Två veckor efter den otäcka smällen, när Modos Peter Öberg däckades av Chris Campoli i HV71 träffar vi den 34-åriga Modo spelaren i hemmamiljö.

Peter Öberg är i början av sitt rehabarbete, ändå helt övertygad om att han ska tillbaka. Trots att han nu ådragit sig sex hjärnskakningar i karriären.

Vardagen förändrades radikalt för Peter Öberg. Efter smällen i Jönköping har 34-årige Öberg dragits med ständig huvudvärk, och är ytterst känslig för ljus och högljudda miljöer.

Första dygnen tillbringade Peter i ett mörkt rum hemma i källaren. Nu har han varit ute på korta promenader, hälsat på grabbarna i laget idag och ett långt rehabarbete har börjat på allvar. Öberg följer en sexpunktsplan och står i ständig kontakt med klubbens medicinska experter.

Hemma i huset finns bland annat tre barn i åldrarna åtta, fem och fyra år.

– Klart det är svårt för barnen att förstå att pappa ibland tappar humöret när det blir lite för högljutt, säger Peter Öberg.

Chris Campoli fick 10 matchers avstängning för tacklingen mot Peter Öbergs huvud. Tre av matcherna omvandlades till böter.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har sett händelsen efteråt och han kunde ha skött det på ett snyggare sätt, säger Öberg.

Det här var den sjätte hjärnskakningen i karriären för Peter Öberg.

– Det blir mindre marginaler sedan man fått de här smällarna, säger Peter Öberg. Jag märker att jag blivit mer känslig för ljus och lite stimmiga miljöer.

Trots det är han helt övertygad om att han ska tillbaka till SHL igen.

–Jag har inte några andra tankar än att jag ska tillbaka, säger Öberg.

När?

– Omöjligt att säga om det blir nåt spel den här säsongen. Jag kan inte och ska inte påskynda den här processen.

Innan vi skiljs pratar vi om det faktum att supportrarna startade en insamling till Peter Öberg kort efter händelsen, där drygt 25 000 kronor samlades in.

– Man blir rörd och de här pengarna ska jag så småningom skänka till någon insamling, säger Peter Öberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".