Martin Isaksson
1 av 2
Kirurgläkaren, proffsvallaren och elitmotionären Martin Isaksson vann Fjällrävenloppet i Örnsköldsvik. Foto: Lennart Sundwall/SR
Sofia Lindberg
2 av 2
Sofia Lindberg från Robertsfors vann damklassen i överlägsen stil. Foto: Lennart Sundwall/SR

Kirurgläkare och proffsvallare vann långloppet på Skyttis

3:24 min

Martin Isaksson, till vardags kirurgläkare på sjukhuset i Örnsköldsvik, vann Fjällrävenloppet på skidor i Örnsköldsvik.Knappa 41 kilometer och Isaksson som beskriver sig själv som elitmotionär var lite överrraskad över segern.

Det blev lite besvärliga förhållanden för de drygt 200 skidåkarna som kom till loppet på Skyttis i Örnsköldsvik. Nysnön som kom  under natten och förmiddagen, ställde till det lite under det första av tre varv.

Martin Isaksson som tävlar för IFK Umeå, men som till vardags jobbar som kirurgläkare i Örnsköldsvik, återfanns tidigt i tätskiktet. Vann spurtpriset på det första varvet och blev sedemera ensam med Erik Johansson från Tranemo.

–Jag hade ett jättefint glid och ryckte någon kilometer från mål, berättade Isaksson som till slut var 29 sekunder före Johansson i mål. 2.03.37 i segertid.

Nu laddar kirurgläkaren för sitt sjätte Vasalopp.

– Jag har dragit ned på träningen numer och blev lite förvånad att det blev så här pass enkelt, säger Isaksson som också berättade att han emellanåt också är proffsvallare. Han hjälpar det svenska  parolympicslaget med skidorna.

Sofia Lindberg som deltog i SM tävlingarna i Piteå vann damklassen i överlägsen stil. Lindberg tävlar för Robertsfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista