Gitarr Fender Stratocaster

Tävlingen Musik Direkt fyller 25 år

1:12 min

Musiktävlingen Musik Direkt firar 25 år i år. Den första deltävlingen hålls i Sundsvall ikväll och är öppen för alla mellan 13 och 21 år.

Jörgen Åslund, som var med och drog igång tävlingen Musik Direkt i Västernorrland för 25 år sedan, är fortfarande projektledare för tävlingen. 

– Det känns alldeles fantastiskt att ett projekt har varit så lyckosamt och framgångsrikt. Att vi har lyckats nå en så hög status och dignitet i länet så att vi har kunnat göra det här i ungefär samma form under så lång tid är fantastiskt, säger han.

Jörgen Åslund tror att Musik Direkt har haft en viktig betydelse för musiker i Västernorrland.

– Det etablerade musiklivet i Sundsvall idag, där människor är mellan 30 och 45 år, så är det ganska många som har varit berörda av Musik Direkt. Man har kanske sett någon tävling och många har faktiskt deltagit själva också. På något sätt har man varit med och skapat en förutsättning som har varit inspirerande och som säkert har bidragit till att man har velat utvecklas mer för att vara med om nästa nivå, säger Jörgen Åslund.

Ikväll är det dags för deltävling i Sundsvall. 28 februari hålls deltävlingen i Örnsköldsvik och 19 mars i Sollefteå. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista