Olivia Carlsson
Olivia Carlsson är ett av Modo inslagen i de olika landslagstrupperna. Foto: Lennart Sundwall/SR.

Modo har 23 spelare i olika landslag

Modo hockey har inte mindre än 23 hockeyspelare ute på landslagsuppdrag under februari månad.

Om detta är ett rekord eller inte vet vi inte men siffran är imponerande. Så här ser Modo inslagen ut i de olika landslagen:

Team 16 (pojkar) spelar i Tranås en fyrnationsturnering 12-14 februari. Anton Gradin, Linus Pettersson och Lukas Wernblom finns med från Modo.

Team 17 finns i USA för en femnationsturnering. Sebastian Walfridsson, Victor Berglund, Maximilian Popovic, Tobias Åhström och Max Tjernström representerar Modo i det här landslaget. För Schweiz spelar Modo:s Nicolas Müller.

Team 18 finns i Finland för spel i en femnationers turnering. David Deutsch, Tim Wahlgren, Jesper Sellgren och Oskar Stål Lyrenäs spelar för Modo till vardags.

Team 19 spelar i Tyskland och där återfinns bl.a. Jesper Lindgren, Jonathan Leman och Johan Lindholm.

12-21 februari avgörs ungdoms-OS för U 16 damer. Therese Järnkrok, Madelene Strömgren, Ronja Mogren och Madelen Westerlund spelar samtliga i Modo.

Damkronorna spelar en fyranationsturnering i Oskarshamn 12-14 februari. Ingen Erika Grahm som tvingats lämna återbud men väl Johanna Olofsson, Nathalie Ferno och Olivia Carlsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista