Max Martin
Max Martin. Foto: Chris Pizzello/TT.

Mattias Bylund om Max Martins Polarpris

Mattias Bylund om Max Martin: Han är noggrann - nästan petig
0:51 min

Den svenske världsproducenten Max Martin fick idag Polarpriset. Rätt man fick priset, menar Mattias Bylund från Örnsköldsvik som arbetat tillsammans med Max Martin. 

Idag tillkännagavs årets Polarpristagare. Det går till Italienska operasångerskan Cecilia Bartoli och den svenske låtskrivaren och producenten Max Martin.

En som jobbat med Martin är Mattias Bylund, född i Örnsköldsvik. Han lärde känna honom via en elev, och fick jobb i Martins studio för två år sedan. Och det är rätt person som fått priset, menar Bylund.

– Polarpriset har producerat en video med vad han har gjort, och det är bara att titta på den så inser man att världens pop inte varit densamma om han inte gjort det han har gjort de senaste tjugo åren.

Han har 18 listettor på Billboard. Vad är det som gör honom till en så bra producent?

– Jag tror att det har ökat, det är närmare 20 nu. Han börjar närma sig Paul McCartney och John Lennon. Jag har ju sett honom "in action" och han är verkligen noggrann, för att inte säga petig. Nä, noggrann är ett bättre ord.

Du sitter på en flygplats just nu. Vart är du på väg?

– Jag är på väg till Grammy-utdelningen i Staples Center i Los Angeles som är på måndag. Jag är med på Taylor Swifts och The Weekends album, och de två albumen är nominerade till "Album Of The Year".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".