Mogårn
Bygg på nuvarande Mogårn ett par tre våningar upp föreslogs på stormötet i Moliden igårkväll. Foto: Lennart Sundwall/SR

Fullsatt vid möte om Mogårns framtid

2:46 min

Oron är stor i Moliden i Örnsköldsviks kommun för vad som kommer att hända om vård- och omsorgsboendet Mogårn läggs ned enligt ett tjänstemannaförslag.

Igår kväll var församlingshemmet i Moliden fylld till bristningsgränsen när samhällsföreningen hade bjudit in både tjänstemän och politiker för att diskutera framtiden för Mogårn.

– Det försvinner ju en arbetsplats på 50 stycken och då kanske många flyttar härifrån och säljer en fastighet, säger Stig Lindblad från Moliden.

Han är mycket orolig för vad en nedläggning skulle föra med sig.

– Blir det verklighet av det här så är det väl frågan om det inte blir en åderlåtning av samhället. Det är ju mycket andra funktioner som vi också har, som dansbana och Modomuseum och andra aktiviteter och de kanske kommer att knoppa av, säger Stig Lindblad.

Kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) som var en av kommunens representanter på mötet har förståelse för oron, och en fråga som kom upp på mötet var just hur mycket hänsyn kommunen kan ta när det gäller en bygd.

– Samtidigt är det ändå så att grunden för den här diskussionen måste utgå ifrån de äldres behov av vård- och omsorgsboende, hur det ser ut i framtiden. Var vi har den åldrande befolkningen någonstans ... Vi kan inte använda de äldres vårdbehov som arbetsmarknadsregulator heller, säger Glenn Nordlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista