Rasmus Harnesk Wiklund, sångare i gruppen Coming of age, sjunger i mikrofonen. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 2
Rasmus Harnesk Wiklund, sångare i Coming of age. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Fredrik Bohman på gitarr och Robby Thelin på trumlåda, båda i gruppen Coming of Age. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Fredrik Bohman på gitarr och Robby Thelin på trumlåda i Coming of Age. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Singelaktuella Coming of Age om sitt hårdare sound

3:17 min

Hårdrocksbandet Coming of Age från Örnsköldsvik släpper snart sitt debutalbum. Hos P4 spelade de en akustisk version av senaste singeln och pratade influenser.

De har funnits sedan 2013 och började med influenser från 80-talsdoftande hårdrock. Inte så konstigt, när både sångaren Rasmus Harnesk Wiklund och gitarristen Fredrik Bohman matats med AC/DC och Alice Cooper sedan barnsben. Nu har bandet utvecklats åt det hårdare hållet och under våren kommer deras debutalbum. De trogna fansen kommer dock att känna igen sig. 

– Man hör fortfarande de gamla influenserna, så det är som att 80-talsrock möter nu-metal, menar Rasmus Harnesk Wiklund.

Den hårdare musiken är även populär hos festivalbesökarna, det visar miljonvinsten för till exempel Sweden Rock Festival i Blekinge. Där har inte Coming of Age spelat än, men i mars står de på scenen under festivalen Rock on the Docks i Örnsköldsvik. Hur många som kommer för att se dem då får framtiden utvisa. Men Rasmus, Fredrik och trummisen Robby Thelin hoppas på fullsatt, eftersom hårdrockare är den trognaste skaran av dem alla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista