Angel Villaverde MP miljöpartiet Sundsvall. Foto: Anders Brunberg
Angel Villaverde (MP) Sundsvall (arkivbild). Foto: Anders Brunberg

Angel Villaverde släpps fri i Peru i väntan på dom

"Det finns ingenting att fälla honom för"
1:58 min

Den terrormisstänkta MP-politikern, Angel Villaverde, som har suttit häktad i Peru har släppts eller kommer att släppas fri i väntan på dom. 

– Det som hänt idag är att det hölls en första domstolsförhandling. Vi visste att försvarsadvokaten skulle yrka på att han skulle släppas fri i väntan på dom. Och det har man gått med på nu, säger Jon Karlfeldt, partistyrelsens sammankallande MP och kontaktperson till familjen.

Enligt Jon Karlfeldt handlar det om gamla anklagelser sedan 90-talet som Angel Villaverde friades från då. Men alla domar från den typ av militärdomstol som dömde honom då har nu rivits upp. 

– Men det finns ingen ny bevisning, ingenting är annorlunda och det finns ingenting att fälla honom.

Enligt uppgifter till Jon Karlfeldt kommer Angel Villaverde släppas under dagen idag, fredag.

– Sedan återstår det ett par, tre till förhandlingar av samma slag innan målet är slutgiltigt avgjort. Men att han släppts fri är ett gott tecken, säger Jon Karlfeldt. 

– Vi hoppas att han kan höra av sig, kanske skriva ett inlägg på Facebook för de väldigt många vänner och bekanta inom Miljöpartiet, och utanför, som har väntat spänt på att höra av honom, säger Jon Karlfeldt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".