Får får får? . Foto Ulla Öhman
Får får får? Foto Ulla Öhman

Ordalaget gick på i ullstrumporna

Ordalaget gick på i ullstrumporna
20 min

Det är Darwins födelsedag idag! Men, observera, det är inte ett utslag av evolutionen som orsakat Hanbergs frånvaro, utan, kort sagt, ett uttag av semester!

Det är tillika djurförsökens dag idag! Vilket, på intet vis, föranledde oss ordinarie ledamöter, Christina Kjellsson och Lars T. Johansson att behandla vikarierande Lars Gustavsson som en labbråtta! Tvärtom, märkningen framskred på vanligt ordalagsmanér!

Vi fick tillfälle att Brännmärka det fasansfulla,” tårta på tårta, tillika jokerordet;” kompetensutveckling, och samtidigt rättvisemärka kompetens och utveckling! I rättvisans namn hamnade även ordet; ofta i denna märkning.

Ingen födelsemärkning idag, men väl en rad K-märkningar. Tvenne härliga ord och ett uttryck, fyllt av poesi, både en allitteration och en vacker metafor. Eller vad sägs om följande; krumelur och hövlig. Tröst för ett tigerhjärta, var  uttrycket som vi alla bestämde att K-märka, trots att vi inte kunde inhämta ständige sekreterarens åsikt i frågan.

Slutligen krävdes också R:ets revansch! Låt oss glädja både stämband och omgivning genom att återigen använda bokstaven R i ord som tarvar den, som ordet tarvar, tarvar… till exempel!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".