Victor Öhling Norberg
Victor Öhling Norberg Foto: TT Nyhetsbyrån

Sandra Näslund tvåa i Idre

2:05 min

Efter gårdagen bjöds det på ännu en fin svensk skicrossdag i Idre. Victor Öhling Norberg visade klass och vann på herrsidan, samtidigt som Sandra Näslund knep andraplatsen i damernas tävling.

Victor Öhling Norberg hade uppvisning i skicrossfinalen i Idre. Efter att ha fått kämpa ganska hårt i kvarts- och semifinal så visade svensken klassen på hemmaplan.

– Det var verkligen en stor sten som lättade från axlarna. Så jäkla skönt att stå överst igen, det är därför jag håller på med det här, säger Öhling Norberg till Radiosporten.

Han tog ledningen från start och var en kort stund pressad innan han växlade upp, tog sina hopp galant, och drygade ut ledningen fram till mållinjen.

– Tre rullar innan mållinjen hörde man speakern säga att det var klart. Då kunde jag slappna av i princip men det är sjukt på den sista rakan – man är verkligen på tå. Den är väldigt lång, säger Öhling Norberg.

Tungt fall för Holmlund

På damsidan hade gårdagens vinnare Anna Holmlund chansen att säkra totalsegern i världscupen då hon behövde 38 poäng mer än jagande kanadensiskan Mariell Thompson. 

Men en uråkning i semifinalen gjorde att Holmlund missade finalen. Väl i B-finalen vann hon, och tog 45 poäng. 

– Jag tror någon åkte på mina bakändar och då tappade jag allt tryck på skidorna och då ramlade jag. Det var tråkigt att missa min svit här som jag hade på gång, men det är sånt som händer i skicross, säger Anna Holmlund.

I finalen lyckades Sandra Näslund, trea i går, kämpa till sig en andraplats bakom Marielle Thompson som med segern tog 100 poäng och nu står på 607 jämfört med Anna Holmlunds 815.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista