Fisk och potatis tillagas i foliepaket över öppen eld. Foto: Niklas Axelsson/SR
1 av 6
Fisk och potatis tillagas i foliepaket över öppen eld. Foto: Niklas Axelsson/SR
Röding och skivad potatis tillagad i foliepaket. Foto: Niklas Axelsson/SR
2 av 6
Röding och skivad potatis tillagad i foliepaket över öppen eld. Foto: Niklas Axelsson/SR
Uppborrat hål och reven nedsänkt genom isen. Foto: Niklas Axelsson/SR
3 av 6
Uppborrat hål och reven nedsänkt genom isen. Foto: Niklas Axelsson/SR
Förbereder pimpelfiske på Sidsjön. Foto: Niklas Axelsson/SR
4 av 6
Madiore Norling förbereder pimpelfiske på Sidsjön. Foto: Niklas Axelsson/SR
Pimpelfiske och värmande brasa på Sidsjön. Foto: Niklas Axelsson/SR
5 av 6
Pimpelfiske och värmande brasa på Sidsjön. Foto: Niklas Axelsson/SR
Leif Wester, Madiore Norling och Hans Lidgren från Sundsvalls Sportfiskeklubb. Foto: Niklas Axelsson/SR
6 av 6
Leif Wester, Madiore Norling och Hans Lidgren från Sundsvalls Sportfiskeklubb. Foto: Niklas Axelsson/SR

Pimpelfiske är grejen

Hans Lidgren: Ett kort litet spö med haspelrulle
1:47 min

Pimpelsäsongen är igång. Vår reporter Niklas Axelsson lär sig fånga firrar med Hans Lidgren, Madiore Norling och Leif Wester i Sundsvalls Sportfiskeklubb och avslutar med att tillaga röding i foliepaket.  

Hans Lidgrens röding i foliepaket

Ingredienser

Fisk, gärna röding
Potatis
Persilja
Salt
Citronpeppar
Smör

Gör så här:
Tvätta potatisen och skiva den tunt. Filéa fisken. Placera fisk och potatis i mitten på ett rejält tilltaget folie ark. Använd grillfolie som är tåligare. Lägg på rejält med smör, krydda med salt, citronpeppar och persilja. Värm över öppen eld eller glödbädd i ca 30 minuter. Om möjlighet finns använd ett galler så att inte foliepaketen ligger direkt på glöden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".