Entrén till Kramfors kommunhus. Foto: Ulla Öhman

Ingen maxtid för väntan på besked om bostadsanspassning

Kramfors kommun: Vi tar det i den takt vi har möjlighet till
1:08 min

Det finns ingen maxtid och ingen genomsnittstid heller men vi jobbar så skyndsamt vi kan, säger Kramfors kommuns ansvariga om den långa väntan på beslut om bostadsanpassning.

Annika Åhlin är enhetschef på Kramfors kommun och jobbar med bostadsanpassning. Hon kan idag inte säga när Rebecka Källden kommer att få svar på sin ansökan om bidrag att bland annat kunna bygga om sin dusch så hennes assistent också får plats. Hittills har Rebecka väntat i tio månader.

Varför det först tog nästan ett halvt år att få ett intyg från kommunens arbetsterapeut, något som krävs för att man alls ska kunna ansöka om bidraget, det vet Annika Åhlin inte. Hon får bara ansökan till sig när den är komplett.

Att det sedan dess dröjt flera månader till utan att beslut fattats eller Rebecka fått något svar det beror på att det finns en handläggningstid, säger hon

– Vi är angelägna om att påbörja och handlägga så skyndsamt som möjligt men det är svårt att säga någon exakt tid. Vi har full förståelse för att det är angeläget för den som söker men vi arbetar i den takt vi kan. 

Kan det ta ännu mycket längre tid?

– Nu har det ju varit helger och så som kan påverka handläggningen men vi tar det i den takt vi har möjlighet att göra.

Har ni någon genomsnittstid för hur lång tid det brukar ta?

– Jag kan inte säga någon genomsnittstid , det följer den ordning vi har, det är en prioriteringsordning vi har och som vi följer men vi skyndar på i den takt vi kan.

Har ni någon maxtid för hur lång tid det får ta?

– Nej, vi har ingen maxtid men vi kommer att påbörja handläggningen så fort vi har möjlighet att göra det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".