Miriam Bryant uppträder i tv-programmet Skavlan. Foto: Henrik Montgomery/TT
Miriam Bryant. Foto: Henrik Montgomery/ TT

Miriam Bryant till Waterfront-festivalen

"Vi har haft ögonen på henne"
1:19 min

Idag presenterade Söråkers Folkets hus årets huvudartist till sin Folkan Waterfront på Fagerstranden. Efter Miss Li, Mando Diao och förra årets succé Ola Salo kommer vårens stjärnskott Miriam Bryant till sommarfesten.

Det tar tid att komma fram till vem som ska vara gästartist och enligt gänget bakom Folkan Waterfront var de 30 personer som tillsammans funderade på olika lämpliga namn. Miriam har dock funnits med i gängets medvetande länge. Bland annat genom att de ofta spelar hennes tidigare låtar i samband med att lokalerna i huset ställs i ordning för olika event.

– Vi har haft ögonen på henne eftersom hon verkar vara en så otroligt härlig tjej. Hon har pondus, är stark och äkta, säger Emelie Alexandersson på Söråkers Folkets Hus.

Det är en folkkär artist som kommer till Fagerstranden. Hon innehar nämligen alla tre topplatser på Svensktoppen just nu, vilket gör Miriam Bryant historisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".