Stafetthjältar
1 av 2
En glad guldtrio från Härnösaands brukshundklubb: Sandra Åsander, Sanna Näslund och Marie Molander. Foto: Lennart Sundwall/SR.
Sanna Näslund
2 av 2
Sanna Näslund och hunden Ricco fixade stafettguldet till hemmaklubben. Foto: Lennart Sundwall/SR

Inspirerad åkning gav hemmaklubben stafettguld

2:55 min

Det blev stora framgångar för hundklubbarna i Sundsvall och Härnösand när draghunds-SM avgjordes i Härnösand i helgen. I den mixade stafetten som avgjordes på söndagen vann hemmaklubben med ett rent damlag!


Just stafetten under söndagen blev en riktig publik rysare. Härnösand med trion Sandra Åsander, Marie Molander och Sanna Näslund blev trea ifjol. Nu blev det guld efter en inspirerad åkning av tjejerna. Vid den sista växlingen hade Sanna Näslund ett litet men ändock försprång till Sundsvall och dess slutman Jonas Danvind.

–Vi höll ihop under hela sträckan och jag och hunden Ricco lyckades med en fin spurt greja guldet, säger Sanna Näslund.

–Extra kul var det att vi lyckades slå ett rent herrlag från Sundsvall. Att det hela avgjordes på hemmaplan gör att jag rankar det här högst på min meritlista, säger Sanna Näslund.

Under den inledande sträckan drog hundarna en pulka, under de två slutsträckorna var det en lina som gällde mellan hund och förare,

Just Sanna Näslund blev en av de allra framgångsrikaste under tävlingshelgen. Sanna åkte tillsammans med Ricco hem en bronsmedalj under lördagens individuella tävling. Paret som därmed borde vara högaktuella för det EM som avgörs i Norge i början av mars.

–Men jag prioriterar bort EM den här gången, säger Sanna. Jag tänker nämligen åka Vasaloppet!

Under lördagstävlingarna vann Mikael Henriksson från Sundsvall herrklassen över 15 kilometer. Guld också till Jonas Näslund, Frida Åsander och Jessica Häggqvist, alla från Härnösand. Guld också till Sollefteås Jörgen Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista