Eva Andersson, miljöpartiet.
Eva Andersson, miljöpartiet. Foto: Anna Ahlström

Miljöpartiet inte nöjd med brytningen

1:09 min

Miljöpartiet är inte nöjd med brytningen mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet. – Vi borde ha fortsatt prata vi tre partier. Det här var överraskande, säger miljöpartiets gruppledare Eva Andersson.

Socialdemokraternas brytning med Vänsterpartiet kom som en överraskning för Miljöpartiet. Partiets gruppledare Eva Andersson kände till att de hade ett möte för samtal inbokat. Miljöpartiet hade dock hoppats på en annan utveckling.

Miljöpartiets önskan var att samarbetet mellan de tre parterna skulle fortsätta och Eva Andersson menar att brytningen är olycklig.

– Vi borde ha fortsatt prata vi tre partier, säger hon.

Hur samarbetet mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna kommer att se ut framöver är inte klart. Miljöpartiet utgår från att samarbetet kommer att fortsätta. Men Eva Andersson framhåller också att möten med Socialdemokraterna nu ska hållas och där Miljöpartiet kommer att lägga fram hur de tycker att arbetet ska läggas upp fortsättningsvis.

– Det är väldigt viktigt för oss att vi håller fast vid de överenskommelser vi har kommit fram till, säger hon.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista