Lars-Gunnar Hultin (V) kritiserade landstingsrådets uttalande om revisionen i radiointervju igår. Arkivfoto: Ulla Öhman
Lars-Gunnar Hultin (V) och Annicka Burman (V) Arkivfoto: Ulla Öhman

Krisen i landstingsvänstern: "Uteslutet att de kan sitta kvar"

1:01 min

De tre vänsterpartister från Medelpad som igår meddelade att de lämnar sin landstingsgrupp och kommer att rösta med Socialdemokraterna istället bör uteslutas, anser gruppledaren.

– Jag är besviken men inte så förvånad, säger Lars-Gunnar Hultin som är gruppledare för Vänsterpartiet i landstingsfullmäktige.

Kenneth Challis, Annicka Burman och Birgitta Liivlaid meddelade igår eftermiddag att de inte längre kommer att rösta med sitt parti i missnöje med att det gått för långsamt i arbetet med att ta fram förslag om neddragningar och besparingar.

"Vårt parti har blivit en stoppkloss" anser de tre som nu kommer att rösta med socialdemokraterna.

Distriktsstyrelsen får ta över och hantera frågan men jag anser inte att de kan sitta kvar.

På frågan varför Vänsterpartiet bara har placerat Medelpadspolitiker i den viktiga Hälso- och sjukvårdsnämnden, svarar Hultin:

– Vi gjorde bedömningen att de kunde ta ett länsansvar men så blev det inte. Challis och Burman behöver inga utredningar, de har redan från början, i många år vetat att de vill lägga ner Sollefteå och även Örnsköldsvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista