Joakim Nilsson lämnar Gif Sundsvall för Elfsborg

Den 22-årige mittbacken Joakim Nilsson lämnar Gif Sundsvall och har skrivit på för Boråslaget IF Elfsborg. Kontraktet är på fem år.

Elfsborg presenterade Joakim Nilsson på en presskonferens under måndagseftermiddagen.

Enligt uppgift får Gif Sundsvall fem miljoner kronor för försäljningen.

– Vi är mycket glada att vi kommit överens med IF Elfsborg på ett bra sätt som gör att vi skapar fina utvecklingsmöjligheter på lång sikt för GIF Sundsvall. Det är viktigt att vi hanterar denna uppkomna situation på kort sikt, vilket innebär att vi gör allt vi kan för att Joakim skall ersättas omgående. Vi önskar Joakim stort lycka till i sin nästa utvecklingsmiljö, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Joakim Nilsson hoppas att övergången till topplaget Elfsborg ska gynna hans utveckling.

– Det är självklart blandade känslor men det känns bra att ta steget till IF Elfsborg. Det är självklart inte lätt att lämna tryggheten hemma men jag kommer till en klubb där jag har möjlighet att ta ytterligare steg i min karriär, säger han och fortsätter:

– Jag vill passa på att tacka alla ledare, spelare och supportar som stöttat mig under min tid i Sundsvall. GIF är den klubb som fostrat mig från en juniorspelare till där jag står idag, vilket jag är evigt tacksam över. Jag önskar klubben lycka till och kommer naturligtvis följa dem även här i Borås, säger Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista